DATS - landsforeningen for dramatisk virksomhed

Erindrings-teater kursus og workshop med Pam Schweitzer


Dato og tid

Mandag d. 17. september 2018 kl. 09:00 til Torsdag d. 20. september 2018 kl. 16:00

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 16. september 2018 kl. 09:00

Sted

Sprøjtehus Teatret, Kulturforsyningen
Voldgade 1
4800 Nykøbing Falster
Denmark

Arrangør

DATS - landsforeningen for dramatisk virksomhed
+45 74 65 11 03
Joan@dats.dk

Kært barn har mange navne: I Sverige kalder man det "Minnenas Teater", "Reminiscence Theatre" og i Danmark har vi valgt at kalde det "Erindringsteater".

Der er tale om en særlig teatermode, der arbejder med erindringer som en kreativ nøgle til "forlængelse" eller "vedligeholdelse" af hukommelsen os ældre mennesker. Med udgangspunkt i såkaldte "erindringsvækkere" - personlige genstande, fotos, tekster, musik mm - fremkaldes minder, der igennem praktisk og kunstnerisk virksomhed udvikles til og formes som teater-fortællinger.

I denne proces stimuleres og aktiveres hukommelsen. Som aktør "generobrer" man sine erindringer, sin fortid og sit liv - når personlige erindringer, bliver fremkaldt, formidlet til og delt med andre - med brug af teatrets pædagogiske og kunstneriske metoder og værktøjer. Men også hos publikum vil teateroplevelsen - de levendegjorte erindringer - kunne skabe genkendelse. Dette åbner mulighed for at f.eks. demensramte eller andre med svækket hukommelse vil opleve meningsfulde stunder, idet oplevelsen skaber rum for dialog omkring og fortællinger fra et langt og levet liv.

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

DATS - landsforeningen for dramatisk virksomhed
+45 74 65 11 03
Joan@dats.dk